Língua Inglesa (zanotta)

Página 5 de 5 Anterior  1, 2, 3, 4, 5

Ver o tópico anterior Ver o tópico seguinte Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  Convidad em Ter Set 15, 2009 8:01 pm

e
e
b
d
e
e
c

Convidad
Convidado


Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  raspadotacho em Qui Set 17, 2009 5:54 pm

1-D
2-E
3-B
4-D
5-E
6-A
7-D

Bomba
avatar
raspadotacho

Mensagens : 133
Data de inscrição : 06/07/2009

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  joneselder em Qui Set 17, 2009 6:38 pm

GABARITO
1-E
2-A
3-B
4-D
5-E
6-A
7-C
avatar
joneselder

Mensagens : 173
Data de inscrição : 09/07/2009

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  joneselder em Dom Set 20, 2009 2:31 pm

Gabarito em 24/09

Treasury announces major tax revision plan

The long-anticipated proposal for a simplified U.S. tax code was announced, Nov. 27, by the Treasury Secretary. He insisted on the semantic distinction that the plan was the Treasury’s, not the Administration’s. In general, the reform plan would reduce taxes on individuals and increase them on corporations. The 16 tax brackets for individuals would be replaced by only 3, with a maximum rate of 35 percent for those making more than $38,100 a year. However, many personal deductions would be eliminated. Republican leaders in the House predicted that it would be difficult to get the plan through Congress, and that the strong support of the president would be required.

1- According to the text, the proposed U.S. tax code is

a) immensely complex.
b) over-elaborated.
c) more difficult to understand.
d) too simple.
e) easier to understand.

2- The proposed plan aims to

a) increase taxes on individuals.
b) raise the number of tax brackets.
c) increase taxes on the House.
d) raise taxes on corporations.
e) reduce taxes paid by corporations.

3- The plan mentioned in the text derives specifically from the U.S.

a) Administration.
b) Treasury.
c) Congress.
d) House.
e) Customs Department.

4- Concerning the present tax brackets for individuals, the text mentions the fact that

a) they would not be altered.
b) no change would be implemented.
c) they would be decreased.
d) no modification would be required.
e) they would have to be increased.

Latin American Banks

In May this year, three commercial banks in Argentina were sold to European rivals for a total of $1.6 billion. This is just one example of a revolution that is taking place in the financial services industry throughout Latin America. Foreign banks now control around 15% of total loans and 16% of total deposits in the six largest Latin American economies.

Brazil and Argentina in particular are attracting the attention of foreign banks, but for different reasons. In the bad old days of hyperinflation, Argentines reacted by buying dollars and keeping them in secret places at home. As a result, the banking system did not develop much.

In Brazil, on the other hand, people learned to live with inflation by indexing prices. The Brazilian banks needed sophisticated technology to collect and invest money instantaneously.

Today, a foreign company that buys a bank in Argentina can encourage new sectors of the population to open bank accounts. In Brazil, foreign investors can develop the financial services market for products such as credit cards, mortgages and consumer loans.

5- According to paragraph 1 of the text, in Latin America there is a revolution in

a) population growth.
b) the size of economies.
c) inflation control.
d) the banking sector.
e) fiscal reform.

6- According to paragraph 2, when inflation was high, people in Brazil and Argentina

a) tried to live with sophisticated technology.
b) changed all their savings into dollars.
c) reacted in different ways.
d) attracted the interest of foreign banks.
e) stayed at home as much as possible.

7- According to the text, banks in Argentina are

a) more profitable than banks in Brazil.
b) cheaper to buy than banks in Brazil.
c) safer places to keep money than banks in Brazil.
d) more complex than banks in Brazil.
e) less developed than banks in Brazil
avatar
joneselder

Mensagens : 173
Data de inscrição : 09/07/2009

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  jeani_bs em Seg Set 21, 2009 12:40 pm

1)E
2)D
3)B
4)C
5)D
6)C
7)E
avatar
jeani_bs

Mensagens : 311
Data de inscrição : 11/06/2009
Localização : cuiabá - MT

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  raspadotacho em Qui Set 24, 2009 11:28 am

1-E
2-D
3-B
4-C
5-D
6-B
7-E

Cavalim
avatar
raspadotacho

Mensagens : 133
Data de inscrição : 06/07/2009

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  joneselder em Qui Set 24, 2009 10:04 pm

GABARITO
1-E
2-D
3-B
4-C
5-D
6-C
7-E
avatar
joneselder

Mensagens : 173
Data de inscrição : 09/07/2009

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  joneselder em Dom Set 27, 2009 7:28 pm

Rating agencies defend their style of analysis— and hedge their bets

THE two credit-rating agencies that dominate the business come in for flak from all sides. Investors caught holding Enron's investment-grade bonds as their price sank to below that of junk say that

Moody's and Standard & Poor's (S&P) are just too slow to spot companies' declining financial health. Equally, say others, they are just too fast when they produce unjustifiably large changes in ratings. Stung by a precipitous downgrade, Tyco, once a high-flying American conglomerate, has had to seek an emergency and very costly refinancing, punishing investors.

The agencies use legions of highly trained analysts with access to top management. Their meticulous reports giving ratings for corporate bonds are designed to give an accurate picture of the bonds' riskiness and, ultimately, the probability of default. Lately, rating agencies have struggled to keep up; it seems a bond's rating tells you ever less about the price that investors are willing to pay. In 1997 two-thirds of debt rated triple-B by S&P was priced within 20 basis points (hundredths of a percentage point) of the average bond with the same rating. Since then, the range has widened. Last year credit spreads' standard deviation, a measure of dispersion, had risen more than sixfold.

1- The task of a credit rating agency is to

a) downgrade junk bonds as soon as their investors spot them.
b) catch failing companies fast and denounce them to the public.
c) estimate the level of risk involved in particular investments.
d) calculate the effectiveness of companies’ top management
e) punish investors who do not refinance in emergency situations.

2- In the case of the Enron company, the two main credit rating agencies

a) suddenly changed their estimate, causing severe damage.
b) caught investors illegally holding investment grade bonds.
c) allowed share prices to rise unreasonably rapidly.
d) were apparently unaware of the company’s severe problems.
e) belatedly wanted to dominate the sinking business.

3- The US company Tyco was adversely affected by

a) the generalized crisis in the airline industry.
b) a sudden downward revision of its credit rating.
c) a scam involving too high a credit rating.
d) precipitous conglomeration of the market.
e) an anti-trust investigation of its corporate size.

4- The correlation between the price of a bond and its credit rating is

a) growing less reliable.
b) poor, but improving.
c) strictly accurate.
d) spreading fast.
e) deviously calculable.

5- Which of the following is not mentioned in the text?

a) The names of the two main credit rating companies.
b) The need to assess the likelihood of a company’s default.
c) Reasons for criticizing credit rating companies.
d) The sharp decrease in value of Enron shares.
e) The exact number of credit ratings analysts at work.

NEW POLICIES TO FIT THE NEW ECONOMY

Growing Prosperity: The battle for Growth with Equity in the 21 st Century, written by two liberal economists, represents a breakthrough in thepolitical debate over the New Economy. This is the first book that lays out a progressive economic policy designed to encourage technology-driven growth, while ameliorating bad consequences such as widening income disparity and excessive dependence on a volatile stock market.

According to the authors, Barry Bluestone and Bennett Harrison, Washington policymakers have been excessively fixated on low inflation and a balanced budget. Bluestone and Harrison term this the “Wall Street” model of growth. This model, if carried into the future, will make itdifficult to sustain prosperity over the long run. For one thing, the drive to cut the budget deficit has constrained spending on research and development, education, and infrastructure. Over time, they say, this will slow the rate of technological innovation – the equivalent of eating theseed corn.

6- The authors of the present book emphasize the need to
a) reduce research on technology
b) have stronger trade unions
c) offer higher minimum wages
d) keep continuous technological innovation
e) maintain low consumer spending

7- One aspect which is not approached by Bluestone and Harrison is the
a) volatile stock market
b) income disparity
c) balanced budget
d) spending on research
e) tributary reform
avatar
joneselder

Mensagens : 173
Data de inscrição : 09/07/2009

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  jeani_bs em Ter Set 29, 2009 12:12 am

1)C (??)
2)D
3)C
4)E
5)C
6)??
7)E
avatar
jeani_bs

Mensagens : 311
Data de inscrição : 11/06/2009
Localização : cuiabá - MT

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  Lo Viana em Ter Set 29, 2009 10:03 am

1 C
2 D
3 B
4 D
5 E
6 D
7 E

affraid
avatar
Lo Viana

Mensagens : 282
Data de inscrição : 14/06/2009
Idade : 36
Localização : São Paulo

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  joneselder em Qui Out 01, 2009 6:12 pm

GABARITO
1 C
2 D
3 B
4 A
5 E
6 C
7 D
avatar
joneselder

Mensagens : 173
Data de inscrição : 09/07/2009

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  zanotta em Dom Out 11, 2009 12:31 am

GABARITO EM 15.10

With the price of oil hovering near $ 100 a barrel,
the discovery of the biggest deep-water oil field off the
southeastern coast has the potential to transform Brazil into
a global energy powerhouse and to reshape the politics of
this energy-starved continent.
While Brazil’s state oil company, PETROBRAS,
has known of the field for more than a year, it only finished
assessing its full potential in recent months. It announced on
Nov. 8 that the field held some five billion to eight billion
barrels of crude oil and natural gas.
The announcement has everyone in the region, and
beyond, taking notice. A field that size — the biggest in the
world since a discovery in Kazakhstan in 2000 — is a
potential political game-changer for Brazil.
In the next five years it is conceivable that Brazil
could move ahead of Mexico and Canada in total oil
reserves, becoming second only to Venezuela and the United
States in the energy pecking order of the Americas.
This is heady stuff for Brazil, a country that only
last year became a net energy exporter mostly because of its
aggressive push into sugar-cane ethanol and hydroelectric
power.
“All of a sudden Brazil is emerging as an energy
power”, said Peter Hakim, president of the Inter-American
Dialogue, a policy group in Washington focusing on Latin
America. “Everything they have developed, from soybeans
to sugar to oil is suddenly working. They have had amazing
luck.”
There is little doubt that the find gives Brazil new
influence against energy players like Bolivia and Venezuela,
and not just in the economic competition among energy
suppliers, but in the political arena as well.
Much to the chagrin of the United States,
Venezuela’s president, Hugo Chávez, has used his nation’s
oil wealth to aggressively push a leftist agenda at home and
abroad. The Brazilian field, known as Tupi, now has the
potential to lend more weight to Brazil’s more moderate,
leftist approach.
Already countries around the region have been
quick to sense the potential threats and benefits. With news
of the discovery coming just ahead of a meeting of Latin
American leaders in Santiago, Chile, Brazil’s president, Luiz
Inácio Lula da Silva, acknowledged there during the meeting
that he was being “treated with a certain deference” by the
other leaders.
Mr. Chávez nervously jested that Mr. da Silva was
now an “oil magnate”. He also quickly suggested that the
two nations create an Amazonian energy region similar to the
Caribbean and Andean integration efforts Venezuela had
been pushing for.


QUESTÃO 1
Based on the text, choose the correct option.
A Petroleum price has reached a lot over $ 100 a barrel.
B Never before has Brazil found such a deep-water well oil as
large as the one in the southeastern coast.
C Brazil will certainly become an international energy
powerhouse.
D South American continent has plenty of energy available.
E Only people in the Brazilian southeastern coast came to
know about PETROBRAS’ new discovery.


QUESTÃO 2
According to the text, it is possible to conclude that
A PETROBRAS took less than a month to find out the full
potential of this deep-water field.
B PETROBRAS made public the new field contained five to
eight billion barrels of crude oil.
C PETROBRAS’ new discovery will cause the end of Brazilian
diplomatic relations with Venezuela.
D Brazil will soon surpass Mexico and Canada in terms of oil
reserves.
E Brazil could move to the third position in the so called
“energy pecking order of the Americas” (R.18) in less than a
decade.

QUESTÃO 3
Based on the text, it can be deduced that
A Brazil has turned out to be rather aggressive against the use
of alternative energy.
B suddenly Brazil became an energy power.
C Brazil is a lucky country, to the extent that whatever it plants
it becomes a success.
D Brazil will get a new influence against energy players
beyond a shadow of a doubt.
E Brazil as well as Venezuela and Bolivia are energy players


QUESTÃO 4
From the text, it is possible to infer that
A Lula is supposed to follow the approach to oil wealth
of Mr. Chávez.
B Mr. Chávez spoke seriously when he called president
“oil magnate” (R.47).
C Mr. Chávez praised the joint effort they had made
an Amazonian energy region.
D Mr. Chávez is taking strong action to try to promote
Caribbean and Andean integration.
E Brazil new deep-water oil field will disturb
position of South America energy producers.

QUESTÃO 5
“hovering” (R.1) is the same as
A standing somewhere nearby.
B staying very close.
C moving from one side to another.
D hesitating between two different opinions.
E aiming at something.

QUESTÃO 6
“its” (R.8) refers to
A “Brazil” (R.6).
B “state oil company” (R.6).
C “PETROBRAS” (R.6).
D “the field” (R.7).
E “full potential” (R.8).

QUESTÃO 7
“the biggest” (R.12) is
A a comparative of superiority.
B a comparative of equality.
C a superlative.
D a comparative of inferiority.
E a comparative of inequality.


QUESTÃO 8
The word “chagrin” (R.33) means
A fear or concern.
B hope or disillusion.
C disappointment or annoyance.
D worry or shame.
E embarrassment or confusion.


QUESTÃO 9
“abroad” (R.36) refers to
A strange countries.
B on board.
C aboard.
D one’s country.
E foreign countries.


QUESTÃO 10
“around” (R.39) is the same as
A round.
B about.
C near.
D above.
E under.
avatar
zanotta

Mensagens : 13
Data de inscrição : 28/09/2009
Localização : Porto Alegre

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  jeani_bs em Sex Out 16, 2009 2:57 pm

1)B
2)D
3)B
4)C
5)A
6)D
7)C
8)E
9)E
10)C
avatar
jeani_bs

Mensagens : 311
Data de inscrição : 11/06/2009
Localização : cuiabá - MT

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  zanotta em Sex Out 16, 2009 5:48 pm

GABARITO

B
E
E
D
B
D
C
C
E
A
avatar
zanotta

Mensagens : 13
Data de inscrição : 28/09/2009
Localização : Porto Alegre

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  jeani_bs em Sex Out 16, 2009 6:04 pm

dúvida questão 4:
gabarito: D Mr. Chávez is taking strong action to try to promote Caribbean and Andean integration.

No texto: He [Mr. Chaves] also quickly suggested that the two nations create an Amazonian energy region.


Create = promote????
avatar
jeani_bs

Mensagens : 311
Data de inscrição : 11/06/2009
Localização : cuiabá - MT

Ver perfil do usuário

Voltar ao Topo Ir em baixo

Re: Língua Inglesa (zanotta)

Mensagem  Conteúdo patrocinado


Conteúdo patrocinado


Voltar ao Topo Ir em baixo

Página 5 de 5 Anterior  1, 2, 3, 4, 5

Ver o tópico anterior Ver o tópico seguinte Voltar ao Topo

- Tópicos similares

 
Permissão deste fórum:
Você não pode responder aos tópicos neste fórum